Myter, cykler og vin

Kært barn har mange navne. Det gælder også det legendariske Mont Ventoux, den højeste top i Provence (1.909 meter), beliggende cirka 15 kilometer nordøst for Carpentras og et fikspunkt fra alle verdenshjørner og synligt 100 kilometer væk.

TEKST OG FOTO: SØREN MILHOLT
Den første kendte bestigning af Mont Ventoux blev foretaget den 26. april 1335 af digteren Petrarca. Datoen kendes fra en beskrivelse af turen i et af hans mere end 1.000 efterladte breve. Siden er mangt og meget skrevet om bjerget, og myterne er utallige.

Korsika rundt - næsten!

Download artiklen som pdf-fil ved at klikke på linket nederst på siden.

Vagabond REJS besøgte Korsika i april 2007 sammen med vineksperten Henrik Knudsen. Vi lejede en bil i Ajaccio og kørte op langs vestkysten til Bastia i nord og retur via Corte gennem øens centrale højland. Korsika er ikke meget større end Sjælland, men vejene er smalle og fyldt med sving, så en gennemsnitshastighed på meget mere end 50 km i timen er ambitiøst! Her er nogle af turens højdepunkter.  TEKST: HENRIK KNUDSEN OG SØREN MILHOLT    FOTO: SØREN MILHOLT OG ATC

21 gear og vin i Ardèche

I november 2008 besøgte vi det franske departement ardèche og skrev om spa og kastanjer i rejs 03/2009. August 2009 bragte nye oplevelser i Ardèche. Denne gang i vinens verden og på cykel langs floden Eyrieux.  


Tekst og foto: Bente Colberg, Lene Wårsøe eriksen, Henrik knudsen og Søren Milholt

Download artiklen som pdf-fil ved klik på linket i bunden af artiklen.

Vandring og vin i Dentellerne

Vaucluse og området omkring den storslåede bjergkam Les Dentelles des de Montmirail har optrådt gentagne gange i disse spalter, men i august 2009 prøvede vi for første gang at vandre rundt mellem udsigterne og vinmarkerne.

Tekst og foto: Bente Colberg, Lene Wårsøe Eriksen, Henrik knudsen og Søren Milholt

Download artiklen som pdf-fil ved at klikke på linket nederst i artiklen.

Vores udgangspunkt var den vel-dokumenterede tese, at det bed-ste middel til eliminering af de værste effekter ved indtagelse af mad og væsker, in casu rustik fransk mad og lokale vine, er vedvarende og let strabadse-rende motion. Så på med vandrestøvler og rygsæk og på opdagelse hos vinbønder på Dentellernes skråninger.

Drôme Encore

I november 2008 besøgte vi den sydlige del af det franske departement Drôme og skrev om oliven, trøfler og landsbyer i REJS 04/2009. i august 2009 bevægede vi os længere nordpå i Drôme, til Die og Vercors – det store naturområde, hvor alpernes forbjerge tager sin begyndelse.   

 

Tekst og Foto: Bente Colberg, Lene Wårsøe Eriksen, Henrik Knudsen og Søren Milholt.

 

Læs artiklen som pdf-fil. Klik her!

 

Om CHvin

CHVIN har i mere 30 år koncentreret sig om at importere højkvalitetsvine fra Rhône-dalen i det sydlige Frankrig. Gennem årene har Henrik Knudsen gjort sit til at placere denne ofte oversete region bedre i danskernes bevidsthed, og vil fremover på denne hjemmeside jævnligt præsentere sine kunder for nye topvine til gode priser.

Søg